Knjigoljupci su ljudi koji vole da čitaju posebna izdanja, retke priče, zanimljive sadržaje, da istražuju neistraženo, nešto što se retko nalazi u knjižarama ili bibliotekama. Knjigoljupci svoje slobodno vreme provode uz knjigu, a upotpunjuju ga neretko i toplom čokoladom, čajem ili nekim drugim napitkom, udobno zavaljeni u omiljenu fotelju svoga doma. Pre svega tragaju za zanimljivim i nadasve tačnim pričama o znamenitim ličnostima, njihovim životima i dostignućima ili upoznaju gradove u kojima žive, ili koje treba da posete, a o kojima malo znaju.

Sasvim je jasno da se knjigoljubac postaje tokom života; možda baš Vi postanete jedan od knjigoljubaca, kada zavirite u naš on line šop.

Ako poznajte nekog knjigoljupca i planirate da ga obradujete ili i sami pripradate ovoj grupi ljudi, pogledajte koje predloge smo izdvojili iz našeg opusa za Vas.

  • Da li znate gde je rođen Mihajlo Pupin, kako je provodio detinjstvo i koji su mu savremenici postali najbolji prijatelji u životu, o kojima smo čitali u našim osnovnoškolskim udžbenicima, a nismo ni znali kakav su uticaj imali našeg izuzetnog naučnika? Za sve željne dodatnog znanja o našem veliko naučniku, Mihajlu Pupinu, pripremili smo kvalitetno i luksuzno upakavonoj Monografiji o Mihajlu Pupinu na srpskom i engleskom jeziku.
  • Da li ste čitali romane „Roman o Londonu“, „Seobe“, ili pripovetku „Ljubav u Toskani“ ili neke od knjiga poezije poput „Lament nad Beogradom“, a da niste mnogo znali kada su i pod kojim životnim okolnostima nastale iz pera čuvenog srpskog pisca XX veka, Miloša Crnjanskog. Koliko su Vam poznate činjenice da se bavio i filozofijom, diplomatijom ili da je bio strasveni sportista. Zašto je sa Ivom Andrićem negovao svoje prijateljstvo do kraja života i mnoge druge zanimljive činjenice, propraćene brojnim fotografijama iz privatne arhive, kao i objavom brojnih ličnih dokumenata, Monografija o Milošu Crnjanskom, mnoge je nakon čitanja, navela da istu knjigu poklone svojim prijateljima za koje sigurno znaju da poštuju ličnost i dela srpskog pisca. Knjiga je priređena na srpkom i engleskom jeziku.
  • Volite da saznajete o istoriji gradova u kojima živite ili koje ste posetili? Stare razlgednice i nekadašnji izlged današnjih objekata Vas posebno zanimaju? Za Vas imamo nekoliko stvarno kvalitetnih monografija: Monografija Novi Sad Nekad i Sad, Monografija Beograd Nekad i Sad, Monografija Zemun Nekad i Sad, su dugo vremena pripremane samo za ljubitelje tačnih istorijskih činjenica, arhitekture, razglednica, starih fotografija. Ova knjiga Vas iznova vuče da je čitate posle nekog vremena. Kao poklon, ova knjiga ukazuje da ste poznavalac pravih vrednosti, jer ovaj vredan poklon svako će sa ponosom istaći na svojoj polici sa knjigama. Umetnost je u darivanju, zato mi postojimo, jer znamo koji je najbolji poklon za Vaše drage saradnike i prijatelje.

Zavirite u naš on line šop i pronađite pravu knjigu za sebe i prijatelje! Uživajte u svakom trenutku i javite nam svoje utiske slanjem poruke u inbox .